Elkraftutbyggnad igen

Idag publicerar vi ett aktuellt inlägg från Mommas Blogg om elkraftbolagens härjningar, nu i skogarna istället för i vattendragen.

 Av Annagreta Eriksson H.

”Läser i  lokaltidningen TÅ att det ska byggas  vindkraft öster om Näsåker, på b.la. Flärkberget. Det måste vara berget vi talade om hemma i Bysjö. Tar fram kartan, visst det är rätt berg. Ser sjön(Bysjön) med holmen, och vidare mot Snöppen och Flärken eller ”Yst i forsa” som vi sa där Bysjöån  sammanbinder Bysjön och Gryssjön. Ställen där jag som barn följt med föräldrarna och metat storabborre och brax. Har sedan som vuxen återkommit dit  med min familj. Flärkberget eller” Fläkaåsn”, Bågahålla, Bysjöboern, Gårlberge namn som ständigt återkom i min far Johans jaktberättelser. Eller vid hjortrondags, när vi med hinkar begavs oss med båten över sjön, promenerade upp på myrarna för att plocka ”myrbär”. Underbara tankar dyker upp i mitt minne. Och nu ska där sättas upp vindsnurror.Undrar vad min far och övriga bortgångna bybor skulle sagt om detta. Det hade nog blivit en livlig diskussion för och emot. Utvecklingen går framåt, även i min lilla hemby med omnejd.”

Comments are closed.