Böcker om byarna som kan beställas direkt från oss

Beställ böckerna via: info@junselebyar.se eller från Marianne Gustafsson i Bysjö.

 

 

Annagreta med boken "Miraklet". Andra delen i en trilogi. Utgiven 2007.

"Att förändras som människa är att hela tiden anpassa sig till förändringen. Våga exprimentera med sitt liv. Riskera trygghet och sinnesro. Varje dag blir ny. Det är glädjen med att leva. När man har blivit indragen i förändringsprocessen, finns det ingen väg tillbaka. Att lägga fram sina tankar och drömmar inför andra människor, är att riskera att de tar avstånd från en. Den största faran är att inte riskera någonting. Bara den som tar risker är fri. Allt blir möjligt även för en "Skurkärring".

 

Annagreta Eriksson. H debuterade år 2002 med sin första självbiografiska roman "Skolhemsongen". I "Miraklet" skildrar Annagreta sitt vuxna liv fram till nutid. Vi möter henne i arbetet som föreläsare om Mental träning, blickar in hos familjen med barn och barn barn i sorg och glädje. Ett tidsdokument som inte lämnar läsaren oberörd.

Pris 290kr inkl moms och porto. Den kan även beställas direkt från författaren på tel: 0622-20056 eller e-post: age.kvist@swipnet.se

 

 


NYHET Beda. Julia Hellström. Utgiven 2006.

"Denna bok vill ge perspektiv på både troll och människor, och på livet förr och nu. Fast egentligen handlar den precis som Julia Hellströms tidigare bok om den lilla byn Bysjön i Ångermanland".

Här finns dessutom ett antal minnen från Elin Holmqvist - Näset, Elsa Gjerde - Lappåsen, AnnagretaEriksson H - Pelles, Jan-Ola Eriksson - Pelles, Ove Johansson - Lappåsen, Christina Hellström - Lappåsen, Lars Gösta Hellström - Lappåsen, Oskar Olwan - Lappåsen, Petter Hellström - Lappåsen samt Erik Hellström - Lappåsen.

Pris: 120kr inkl. moms, plus frakt, vid beställning via Internet.

 

 


Bysjöboka. Julia Hellström. Utgiven 2001.

En bok som beskriver Bysjö historia och alla gårdar.

"Denna bok vill i någon mån berätta om Bysjöns historia. Dagens Bysjöbor får här en inblick i det förgågna då allt var så annorlunda mot idag. Många människor har befolkat vår by, många av oss är spridda runt om i landet. Men fortfarande är vi Bysjöbor och i minnet återvänder vi gärna till barndomens kulturhus"

Pris 310kr inkl. moms, plus frakt, vid beställning via Internet. SLUTSÅLD!

 

 

"Skolhemsongen". Annagreta Eriksson H. Utgiven 2002.

En bok som beskriver en flickas uppväxt i Bysjö och hennes ångestfyllda internatboende på skolan i Junsele, långt från hembyn. Första delen av en trilogi.

"Skolhemsongen handlar bland annat om att som barn hitta hemkänsla och få ett eget utrymma. Gör man det kan man göra sig hemmastadd vart man än kommer senare i livet. Boken handlar om att hitta hem i sig själv. Att gå sin egen väg innebär att man får gå igenom många konflikter. Det leder självklart inte till lycka, men det personliga förhållningssättet kan göra livet rikt och meningsfullt. För att stå ut med livet utanför, måste det finnas rofyllda platser att dra sig tillbaka till."

Pris 290kr inkl. moms och frakt. Den kan även beställas direkt från författaren på tel: 0622-20056 eller e-post: age.kvist@swipnet.se